Ik heb over de hele wereld gereisd en gewerkt, heb geweldige dingen gezien, veel geleerd en dubieuze avonturen beleefd.

Dinette

En nu zijn we meer dan tien jaar verder. Zonder vaste woon- of verblijfplaats, maar met een koffer vol geweldige ervaringen en een laptop om wat geld te verdienen.

Ruim 30 jaar speelde mijn leven zich af in Nederland. Ik was docent, paardentrainer, hippisch journalist en gaf paardrijlessen. Ik zong in een klassiek koor (Bach is mijn favoriet) en hield enorm van reizen. 

In november 2009, toen ik 34 jaar was, zei ik mijn baan op. Ik verkocht mijn paarden, nam afscheid van familie en vrienden en vertrok voor de reis van mijn leven.

Ik ben me gaan realiseren dat iedereen zijn eigen realiteit heeft en dat de wereld gevuld is met mensen en verhalen die het waard zijn om gevierd te worden.

‘Ik wilde niet wachten tot ik 65 was, ik heb het gewoon gedaan,’ zegt ze.

Dinette Neuteboom: "Ik heb er nooit spijt van gehad"

GESCHREVEN DOOR NIEUWS.HORSE

Tijdens mijn reizen heb ik de nacht doorgebracht...

In een boomhut in het Pacaya-Samiria reservaat waar we zwommen tussen de piranhas en ‘s nachts bezoek kregen van poema’s en vogelspinnen...

Onder de sterrenhemel op de eindeloze hoogvlaktes van Mongolië...

In m’n auto aan de voet van Devil’s Tower in Wyoming, V.S...

Foto: Esther van Putten

Bekijk meer...

In een tentje in het grizzlyberengebied van de Amerikaanse staat Montana...

Op een zeilboot bij de Galapagos Eilanden...

In een hostel met uitzicht op de Moai, de beelden van de Rapa Nui op Paaseiland...

Foto: Esther van Putten

Bekijk meer...

in een houten hutje in het zuiden van Patagonië...

In een luxe vijfsterrenhotel op het Hawaaiianse eiland Kauai...

...In mijn oude slaapkamer in mijn ouderlijk huis in Hattem; in een Mongoolse joert; in een paardenstal; bovenop concourskisten op een paardenconcours in Washington DC; in een paardenvrachtwagen; in een Chinees ziekenhuis; in een klein tentje op 4600 meter hoogte in het Andesgebergte in Peru; in een hostel bij het basiskamp van de Mount Everest in Tibet.

Bekijk meer...

Nog een paar memorabele ervaringen:

Een week lang in een Chinees ziekenhuis verblijven na een onvrijwillige confrontatie met een paard.

Dubieus street food eten in Bali. Het kwam me duur te staan….


In Ierland aan de “verkeerde” kant van de weg rijden met een grote vrachtwagen vol dure springpaarden

Zwemmen tussen piranha's, krokodillen en roze dolfijnen in het Pacaya-Samiria reservaat in de Peruaanse Amazone.

Van die dingen waar niemand je echt op voorbereidt...


Foto: Miranda van Kol

Ik kan niet zonder:

Koffie

Iedereen die bij mij langs komt, zal zien dat mijn Nespresso koffieapparaat zeer geliefd is.

Mijn paspoort

Momenteel woon ik voornamelijk in Argentinië en Nederland. De afgelopen twaalf jaar ben ik niet langer dan een half jaar op dezelfde plek geweest. Ik ben altijd op reis!

Muziek die bij mij past:

Bach wordt me nooit te veel, maar ik geniet ook van Earth, Wind & Fire, Kensington, Amerikaanse country, popmuziek en van Argentijnse Tango en Cumbia! Dolly Partons concert in de Grand Ole Opry in Nashville, Händels Messiah en Bachs Johannes Passion in Hattem en Oud-Avereest zal ik nooit vergeten.

Ik baalde verschrikkelijk, toen Dinette Neuteboom mij vertelde dat ze weg wilde. Weg uit Nederland, op zoek naar de wijde wereld. Ik verloor mijn beste collega, een vrouw met kennis van de sport van binnenuit en met een verbazingwekkend levendige en originele schrijftrant. Kom daar eens om in de hippische journalistiek!

— Dirk Willem Rosie, Hoofredacteur Paardenkrant - horses.nl 

Gelukkig streek ze neer in de Verenigde Staten, in het hart van de paardensport. Daar waar zij de verhalen voor het opscheppen heeft liggen. Niet omdat daar meer gebeurt dan ergens anders, maar omdat Dinette een verhaal ziet waar een ander aan voorbij zou lopen. En gelukkig levert zij die tot op de dag van vandaag aan mijn krant. Moge onze samenwerking voortduren zolang er inkt uit haar pen vloeit.

Een leven vol verhalen

Mijn leven is een machtig avontuur waarin ik indrukwekkende, verbazingwekkende en prachtige gesprekken, gebeurtenissen en ervaringen heb mogen vastleggen.